onsdag 29 januari 2014

Ridhusträning med hund

Ja då sökte jag upp en av stadens ridskolor och sa som det var. Jag frågade om det fanns ett ledigt ridhus som jag och Herr Hund kunde få gå in i och träna i en stund. Absolut gick det bra sa mannen som jobbade där :). Åh vad skönt det var att komma inomhus i härlig sand som underlag.

Eddie tyckte nog också det, träningen gick jättebra, mestadels...Hinder stod uppställda så jag tänkte utnyttja situationen och träna hopp på ett av dom. Eddie fattade nada och sprang förbi hindret gång på gång, har aldrig någonsin hänt att inte vill hoppa! Det är ju typ hans favoritmoment. Nåja , det såg ju inte ut som ett hundhinder så jag hoppas verkligen det var det som gjorde att han inte förstod. Fick till slut in ett par hopp så jag nöjde mig då.

Sen har han börjat med en annan konstig sak som börjar bli irriterande. Har hänt nu ett par gånger på varje träning. När ett moment är slut så gör han världens urladdning och tokrusar i ett eller två 'ärevarv' innan han kommer in igen. En gång när jag tränade i paddocken i stallet så sprang han i sin yra ut på landsvägen!! Inte bra alls och jag tränar med lina där hädanefter. Har ingen aning om hur tusan jag ska få honom att sluta med det :( Jag måste vara snabb som tusan att ta i halsbandet när momentet är slut och ge belöning efter det....

Varje gång han lyckas ändå känns det som han självbelönar sig. Någon med förslag vad jag kan göra eller har en hund som gör likadant? Ser framför mig en galet tokig hund som rusar runt runt runt på tävlingsdagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar