onsdag 4 december 2013

I väntan på stormen

Ska passa på idag att uträtta ärenden som köpa hundmat etc då eftermiddagen och framförallt morgondagen ser ut att bli riktigt busväder.

I går var vi och tränade igen. Han var inte riktigt på humör. Väldigt gnällig och rastlös både på planen men framförallt under fikat. Han har ju alltid varit en tyst och cool hund. Slappnat av lätt i nya miljöer och med andra hundar men senaste månaden har det blivit mycket gnäll tillsammans med andra.

Linförigheten gick så där, är väl bara sidförflyttningarna jag har hade han riktigt med mig. Svängarna måste jag få till bättre. Jag har en tendens att luta mig lite framåt och vrider mina axlar vilket gör han osäker. Han tittar väldigt mycket på mina axlar och jag tror förvirringen uppstod när jag förra veckan fick instruktioner om hur jag placerar mina fötter vid svängar. Jag tänker för mycket på det nu och får då en annan kroppshållning som han inte är van med. Ska prova under veckan att bara slappna av och återgå till ursprunget.

Läggandet under gång som jag tyckte blivit riktigt bra var igår väldigt tveksamma. Han la sig ner men såg väldigt frågande ut. Reser sig upp för snabbt också.

Hopp däremot, ja det gillar han. Helt sjukt vad han taggar för det :)

Tandvisningen la vi extra tid på igår för hans skull. Nåja lite framsteg fick vi till slut men jag har börjat  misströsta att vi någonsin ska få ordning på det.

Platsliggning i grupp var lite rörig då en hund ställde sig upp ganska omgående och fick sen med sig fler bla Eddie. Inget bus och stoj utan bara allmänt lätta i rumpan allihopa.

Så nej någon toppenträning var det inte men det är bara att komma igen!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar