tisdag 10 december 2013

Snön har lagt sig

Jaha då blev det vinter i år igen. Inte mycket snö, nästan lagom för mig ;) Det blir ju lite ljusare och det är skönt.

I söndags var det dags för lagottoträff, alltid lika kul. Lite dålig uppslutning denna gång bara. Vi var bara tre och en var dessutom nyopererad så han fick inte springa lös. Så Eddie fick leka med en liten 6 månaders kille och det gick jättebra. Han har ju varit lite smådryg sista tiden, men han skötte sig bra och lyssnade även hyggligt på den stackars nyopererade som inte ville ha något att göra med varken honom eller den lilla valpen. Eddie och jag visade lite vad vi brukar göra i skogen i form av balanslekar. Nu var det lite halt men den gick bra ändå. Det var en mycket trött hund som spenderade eftermiddagen med att sova i soffan framför kaminen :)

Idag ska jag försöka lägga ett spår. Blir ju lite lurigare nu med snön men han behöver verkligen lite nos jobb nu känns det som. Har blivit så mycket lydnadsträning sista tiden och det känns som ju mer vi lär oss desto mer tycker jag att vi inte kan något alls....Apportbocken börjar ändå fungera bättre och bättre, det och tandvisningen kändes lite som hopplösa moment. Kan jag bara få ordning på apportmomentet är jag nöjd. Han gillar ju att apportera men att bara sitta still och hålla apporten utan att tugga visade sig vara svårare än jag kunnat ana.

Från att tagit apporten och i samma sekund spotta ut den alt tugga som en galning på den kan han nu hålla den stilla så jag tom hinner ta ett kort!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar