onsdag 27 mars 2013

Fullspäckad helg!

En klöv är lycka att spåra upp.
Fulltecknad helg som var. Helgen inleddes med att syrrans tvillingpojkar skulle sova över här. Dom är 4,5 år och Eddies favoriter, han blir så glad när han träffar dom och kärleken är ömsesidig :)

Under lördagen var vi ut i skogen och sen la jag ett spår som han senare fick följa. Efter det vart det bus i hästhagen med tvillingarna, lycka!

Söndagen började i stallet, hovslagaren som var sjuk i veckan kom och tog igen det han skulle gjort då. Eddie är smidig att ha med i stallet. Hälsar artigt men inte överdrivet och låter sedan hovis jobba utan att störa honom. Mot slutet fick han dock valpspunk inne i boxen där jag just mockat. Runt runt i cirklar for han så torven yrde. Hästen var ju inte där utan stod i gången och det var tydligen så kul att fräsa runt där i bädden så det var ingen idé att säga till för då tog han det som en invit att röra till det ännu mer...Luktade inte gott och han var inte särskilt snygg efteråt...

Kastade oss sedan hem för att fara iväg på fotbollsmatch. Sonen hade en träningsmatch och det är ju perfekt att träna på att bara stå på sidan utan att fara runt och vilja ha bollen. Eddie är inte särskilt bollfixerad så det var inte så svårt att stå där. Svårare är att inte hoppa på folk som bara måååste få hälsa på den söta valpen. Han var riktigt härligt blöt och torvskitig efter stallet men folk tycktes inte bry sig.
Fick en massa beröm att han han är så lugn för att vara valp....dom skulle ha sett han i boxen bara någon timme tidigare tycker jag.

Efter fotbollen tog vi ännu en skogspromenad för vädret var ju underbart och efter det vart det bad, herregud vad han  såg ut.

Sen for jag iväg och red medans han låg i hallen på golvvärmen och torkade. När jag kom hem igen åkte vi till Hundex på öppet hus. Hundex är väldigt bra, varje söndag mellan vissa klockslag är det öppet hus. Då får man komma dit och träna på deras planer, träffa instruktörerna, ställa frågor om deras kurser, anmäla till dessa osv. Man kan även bara fika och prata hund, väldigt trevligt och nyttigt att ligga bland andra hundar medans matte ägnar sig åt denna oerhört ansträngade aktivitet, dricka kaffe ;)
Nåja vi brukar träna lite på planen först, bra med störning :)

Eddie är duktig men helt avslappnad under fikat är han inte än men så har vi bara varit där två gånger också. Trött efteråt är han i varjefall, haha jättemycket intryck och hundar att hålla reda på ju.

Så söndagen var verkligen fullbokad men en kul helg har vi haft!

Tjoho i skogen tycker Eddie!










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar