söndag 7 april 2013

Spårläggning, kaffe och fotboll

Tittar ut och vinden viner och snön vräker ner....Inte särskilt sugen att varken åka till hundklubben eller stallet just nu.

Men igår var ju vädret fantastiskt, åtminstone större delen av dagen. Jag la ett 400 meter långt spår, längsta någonsin. Har köpt nytt sele till Eddie och han var så ivrig i skogen. Vi hade även med kaffe och bullar som vi fikade med efteråt.
Han gick jättebra hela vägen, missade ingenting men spårslutet missade han helt och det är andra gången han gör det. Han fortsatte spåra mina spår efter klöven. Vet inte riktigt hur jag ska få ordning på det. Han gillar ju klöven när han sen hittar den och inte bara springer förbi den.

Ja ja i maj blir det kurs så vi får säkert bra tips då.

Det var sedan underbart skönt där ute i skogen med kaffe och bulle och Eddie var ju supernöjd :) Vi brukar också ha med några foderkulor när vi går i skogen som vi kastar iväg lite hur som helst i blåbärsriset. Ordet 'leta' och Eddie sätter iväg och nosar upp kula efter kula. Han är grymt snabb att hitta dessa och vi fick kasta längre och längre bort från där vi fikade. Väldigt bra aktivitet för den lite lata hundägaren som vill sitta och lapa sol med en kopp kaffe tycker jag ;)

Idag var vi på fotbollsmatch igen. Väldigt bra passivitetsträning och stundtals går det riktigt bra men emellanåt blir han verkligen uttråkad. Men det är bara att kämpa på, många matcher blir det i sommar så han hinner nog härdas.
Det är lite kul att se, mot slutet var han så uttråkad att han inte visste vart han skulle ta vägen, var som myror under skinnet på han. Jag tänkte att vi tar en lång skogsprommenad när vi kommer hem men innan vi hann ut så somnade han och sover än, helt slut verkligen. Väldigt jobbigt alltså att bara ligga där på planen....

En annan sak han lärt sig i helgen är att bemästra trappan här hemma. Han sover ju annars under den om nätterna då han inte vill gå upp för trappan till oss. Han har varit nöjd på nedervåningen men i går morse, typ kl 5 vaknade vi av små tassande steg i sovrummet. Då kom han alltså upp helt plötsligt, han övervann sin rädsla. Han hoppade upp i sängen mellan oss, mysigt tycker jag. Hade alltid våra boxrar där men med Eddie är det annorlunda, han blir ju varm efter ganska kort stund och hoppar då ner igen.

I morse nästan samma tid smög han upp igen sötnosen. En liten ny rutin kanske?

Eddie njuter i solen med rådjursklöven som han just nosat rätt på 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar