onsdag 6 november 2013

En vanlig kväll i mörkret.

Hann med en skaplig promenad idag efter jobbet. Är ju lite stressigt ibland då man ska hinna med både häst, middagsmaten, läxhjälp, tvätt, hundpromenad, träningar och allt som man ska hinna med då man äntligen kommer hem från jobbet.

Eddie har börjat blivit lite tråkig på att gå i koppel helt plötsligt. Har ju varit busenkel att träna. Varken skröpliga svärmor, eller barnen har svårt att gå på en promenad med honom. Speciellt hund och människomöten har vi tränat stenhårt på att han ska hålla kontakten med oss och det fungerar superbra även om mötande hund är hysterisk. Men däremellan så är det ett evigt dragande till nästa doftfläck vissa dagar. Jag stannar, byter riktning, berömmer rätt beteende osv osv och vissa dagar är det inga problem alls men somliga dagar.... ghaaa blir rätt trött. Sätter på sele istället och det fungerar ibland bättre men inte alltid.
Är väl bara att fortsätta vara konsekvent när jag känner att han ligger på och segdrar...Jag har ett ganska högt tempo när jag promenerar, annars är det en vanlig syn tycker jag. Matte/husse går och såsar med en hund i sträckt koppel som inte vill annat än fram.

När vi cyklar däremot så springer han jättefint bredvid. Har cyklat en kortare sträcka ett par gånger i veckan sen vi fick röntgenresultaten och nu känns det som han skulle kunna orka lite till. Så nästa tur vi tar ska vi göra lite längre.

Stannade på två fotbollsplaner idag under promenaden och tränade linförighet och 'stå'. Den ena planen tränar vi flera gånger i vecka på och han sköter sig perfekt där. Den andra planen ligger längre bort så det blir inte så ofta och det märktes. Inte alls lika koncentrerad , nosen i backen ibland.
'Stå under gång' blandar han ihop ibland med 'ligg under gång' men idag satt det :) Ska bli väldigt nyttigt med nästa veckas kursstart i tävlingslydnad!


Lite suddig bild från en skogspromenad häromdagen. Behöver jag säga att han älskar pinnar
;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar