lördag 23 februari 2013

Eddies nya träningskompis

Orkade inte skriva något igår men på eftermiddagen åkte jag och Eddie till en släkting som behövde lite hjälp med sin nya familjemedlem Ozzy. Han är strax över året när hon tog över honom och inte fått något riktig uppfostran så det är lite jobb med en sån hund. Han är ganska stor också, blandning mellan mastiff och amstaff så han är som en valp i jätteförpackning. Snäll kille men vet inte alltid vad som förväntas av honom och hur ska han kunna veta det när ingen besvärat sig med att visa honom?

En liten valp har man ju vissa fördelar att forma, den är ju ofta lite osäker och ängslig och det är ju så mycket enklare att spela på en sån sak som inkallning tex. En vuxen hund har fått lite självförtroende redan och tycker den klarar sig bra utan sin förare. Sån är Ozzy, självständig och tar lite egna beslut när det passar honom. Mycket mera jobb med att lära in saker så vi får se hur det går. Kanske får man nöja sig med att kunna ha en sån hund lös på väl valda ställen fast alltid med sele och lina? Kanske kommer man aldrig till att få 100% följsamhet? Inte alla hundar kan man ge den friheten att helt få springa lösa även om man gärna vill ge dom det. Vi får se hur långt vi kommer med honom.

Vi tog en koppelpromenad tillsammans i varjefall. Ozzy brukar slita och dra när han ser andra hundar, han vill leka inget annat. Han ville hemskt gärna fram till Eddie också, Eddie var lugn och satt bara och tittade på honom. Sen gick vi bara och då lugnade han ner sig Ozzy. Gick jättebra att promenera sida vid sida. Eddie fick i helt ny miljö promenera med en för honom ny hund. Bra träning för båda.

 Idag efter en härlig skogspromenad så var det mycket tingeltangelsnö i Eddies päls. Det enda som hjälper är en dusch så jag passade på att schamponera honom också. Han är helt ok med bad, står stilla och ser mest ynklig ut.

Får se senare under dagen om vi åker till svärmor och fikar. Eddie får följa med så klart. Alltid nyttigt att besöka andra och prova nya saker. Där får man åka hiss tex, jättespännande ;)



Eddies tänder är bedårande på denna bild ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar