fredag 8 februari 2013

Snö snö och ännu mera snö

Godmorgon! Mer snö har fallit under dom senaste dagarna, tycker det räcker nu. Idag var det åtminstone någon minusgrad och det är bra. Ett problem jag upptäckt med en pälsras är att när det är runt nollan fastnar all snö i stora klumpar i pälsen och under trampdynorna så Eddie får jobbigt att ta sig fram. I mustaschen och runt ögonen bildas så mycket att han knappt ser, kan ju bero på att han hela tiden kör in huvudet i snödrivorna.....Dessa problem var obefintliga med boxrarna å andra sidan så var dom ju lite mer frusna men så länge dom fick springa fritt och röra sig så var det heller inget problem.
Det är tur vi har golvvärme i hallen för där tvingas Eddie ligga i några tinmmar dagar som dessa efter promenaderna. Är det riktigt mycket snö så får man ställa han i duschen och spola bort det med ljummet vatten.

Det var lite roligt när Eddie flyttade hit. Han gick genast in under trappan där han tyckte hans plats var. Han valde alltså den platsen själv. Ingen av dom andra hundarna har velat ligga där. Väldigt praktiskt när han kommer in och är så här blöt eller när det sen blir vår och han förmodligen är både blöt och grusig. Då slipper han kliva omkring i hela huset och blöta ner.
Jag var lite tveksam då han promt skulle ligga där första natten i nytt hem. Jag tänkte att han skulle börja gnälla och bli orolig. Sen tänkte jag att äh då får jag väl bära upp han till oss i sovrummet där en hundsäng stod klar nedanför vår säng. Men Eddie sov tyst hela natten! Vi hade ställt för dörrhålen till angränsande rum men trappan upp till oss var fri. Han behövde varken kissa eller bajsa på hela natten och så har det fortsatt än i dag fast han nu är 5 månader.
En gång testade han trappan en kväll när vi var nere och tittade på tv. Det var sonen som fann honom på ovanvåningen men han såg förvirrad ut och kunde sen inte gå nedför i trappan så vi bar ner han. Sen har han aldrig gått upp igen...

Kom på att ni måste ju få se lite bilder så här kommer ett par.

Här är eddie på väg hem från sin uppfödare och sina syskon. Han sov lugnt mellan barnen hela vägen hem.



Så här blir det när det är riktig kletsnö, som ett gipspaket. En dusch är enda hjälpen.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar